torsdag den 3. december 2009

Fra bænken.

”Hold da op, du åd også min portion” råbte Bimbo, og knappede en øl op med babserne, et trick hun havde lært på gøglerskolens sommerkursus. Hun rakte den til Conny med et anklagende smil.
"Jeg skal giftes med Herta," sagde den gamle med en salig grimasse i hovedet.
Conny gav øllen videre til Kris og åbnede selv en mellem lårene, hun havde også været ”tung i arbejde”

Korsveje 2

Hvor mange flugtveje findes der? er det muligt selv at skabe nye efter behov? Lige nu, her i de tomme gader er alt muligt, eller umuligt vel nærmest. Det er som om min hjernekasse er blevet til grød, jeg kan for alt i verden ikke komme på, hvorfor eller hvordan vi kunne komme så langt ud. Er sandheden at jeg ville så langt ud, at jeg tvang det igennem?
Tanken gør mig sgu bange, nej, det må være vreden og skuffelsen som spiller mig et puds. Samvittighed? Ha, har jeg i det hele taget samvittighed?

Gad vide hvorfor jeg nu søger tilbage til min barndomsgade, hvad vil jeg dog her? her har jeg intet at gøre.
Jeg sætter mig på bænken under elmetræet, et vindue står åbent ind til mit gamle værelse.
Mine tanker vender igen tilbage til flugten, hvorfor løber jeg altid den gale vej? jeg har læst om mennesker som bevidst, eller ubevidst søger ulykke og katastrofer, men det er da ikke mig for fanden, jeg har jo altid drømt om lykken.
Igen tænker jeg på dig, ind i mellem så hader jeg dig sgu, nej vel gør jeg ej, var det hele også bare en flugt for dig? nej jeg må ikke tænke sådan, som om det ikke er nok at min nutid smuldre fra hinanden.