tirsdag den 8. december 2009

Af og til

Af og til står husene på nakken af hinanden, og byens floder skrumper til små kanaler, i disse måneløse nætter sejler jeg rundt i egne tanker.
Af og til sejler hele byen, på kanten af vanvid driver folk på må og få mellem små oaser, i disse endeløse nætter balancerer jeg på kanten af verden.
Af og til leger jeg med tanken om at være en båd, uden sejl og ror, drivende om på verdenshavene uden tanker og mål. Bare åben mod livet og stjernerne.

Stand by your man

Jeg mødte engang en mand, han var nok lidt mere end almindelig sær, han kunne lide at sidde med fødderne i sand, og lade det løbe ud og ind imellem sine tæer.
Han sagde ikke noget i mange lange år, han kiggede bare ud på horisontens bue, imens han slog en rytme på sit ene lår. Jeg gik forbi ham dagligt i uge efter uge.

Hans kone var en ganske almindelig kløgtig kvinde, hun sagde tit til mig ”Min mand er blevet gal” Jeg stoppede ofte op, og fik en snak med hende, hun var, vil jeg da mene, nærmest helt normal.

Men han var kugleskør, han sad jo bare der, i dage uden at snakke, han søgte aldrig ly, med sand og knuste skaller imellem sine tæer. Når det regnede måtte hun stå med paraply.

___________
“Sometimes it’s hard to be a woman
giving all your love to just one man
you’ll have bad times
and he'll have good times
Doing things that you don't understand”
(Tammy Wynette)