lørdag den 19. december 2009

Casanova ulven

”Det er for at jeg bedre kan høre dine søde ord” siger jeg og indrømmer, i mit langt fra stille sind, at jeg er en forbandet løgnhals. (mine store røde øre skyldes at jeg kun er halvt med her i din fristende elskovsrede)

”Det er for at jeg bedre kan se ind i din smukke sjæl” siger jeg og tænker, at har man først løjet en gang, kan det vel ikke være så slemt anden gang.
(mine store øjne, skyldes min forbavselse over min egen tilbagevendende dumhed)

”Det er for at jeg bedre kan spise dig med hud og hår” siger jeg, og er glad for chancen, for i det mindste at være ærlig en enkel gang, denne nat.
(min store mund gengælder dine hede kys og jeg kæmper en forgæves kamp, for at glemme hende)

2 kommentarer:

 1. I modsætning til Don Juan, som er en fiktiv person, som er beskrevet af mange forsk. forfattere. Var Casanova en Italiensk forfatter og eventyrer som levede i 1700’tallet(1725-1798) Han optrådte i mange år som kvindebedårer og plattenslager i de fornemme kredse i Europa, og døde mæt af dage i Böhmen, hvor han i de sidste år arbejdede som bibliotekar og skrev sine erindringer (Histoire de ma vie, Udg. på dansk i 1961-62) som opnåede den tvivlsomme ære, at blive opført på den katolske kirkes liste over forbudte bøger. Han udgav gennem livet mange spændende bøger (20-25 stk.)
  Forfatteren Peter Trachtenberg, har skrevet en ganske spændende bog (Casanova-komplekset. 1989) om mænd, der lider af et sygeligt behov for at erobre kvinder, og har lige så lidt kontrol over deres afhængighed, som narkomaner har over deres stofmisbrug ” En casanovas problemer kan som regel spores tilbage til barndommen: Faderen var måske meget hård, meget svag eller helt fraværende, mens moderens kærlighed var en gunst, som drengen konstant skulle gøre sig fortjent til. Barndommen var en evig - og umulig - kamp for at tilfredsstille moderen og få hendes bekræftelse.
  I sit voksenliv kæmper manden så for den bekræftelse og følelse af at være elsket, som han altid har savnet, og den opnår han midlertidigt ved at erobre en kvinde og få kontrol over hende.”
  Sjovt nok, så kender jeg en del mænd, som ligefrem bliver stolte over at blive kaldt for en Casanova.
  Kh Robert

  SvarSlet
 2. Kære Robert
  Jeg håber ikke at dette er et selvportræt, for så skal jeg komme efter dig :)
  Knus
  Pia

  SvarSlet